Hva er fordelene med å kjøpe mikrohus i Norge? Finn ut om de praktiske aspektene ved å bo i et mobilt hjem, utforsk mulighetene og se hvordan du kan endre livsstilen din med et mikrohus på hjul.

 

I de siste årene har mobile hjem, også kjent som mikrohus eller tiny house, blitt stadig mer populære over hele verden, og spesielt i Norge. Disse kompakte og ofte bærbare hjemmene blir et populært alternativ for de som søker et alternativ til tradisjonell bolig.

Mikrohus er definitivt en ny trend for å føre en annen livsstil, og er et ideelt alternativ for digitale nomader, studenter, små familier, eller eldre som verdsetter nærhet til naturen samt fred og minimalisme.

I Norge, hvor naturskjønnheten kombineres med høy levestandard, tilbyr de husene en unik kombinasjon av koselighet, effektivitet og nærhet til naturen. Les videre for å lære om de grunnleggende fordelene med å eie et slikt hjem på hjul.

[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

Økologisk livsstil

Tiny house er ofte bygget med tanke på å minimere miljøpåvirkningen. Små rom betyr mindre bruk av materialer og energi, noe som er attraktivt for de som bryr seg om økologi. I tillegg kan mange mikrohus være utstyrt med solcellepaneler, regnvannsoppsamlingssystemer og andre miljøvennlige løsninger.

Mikrohus fra Forward Homes gir full frihet til å velge fasiliteter. Hvis du er interessert i solcellepaneler eller en miljøvennlig forbrenningstoalett, er alt dette mulig. Våre arkitekter og ingeniører tar gjerne utfordringen med å implementere nye løsninger

Forbrenningstoalett i i mikrohus modellen MEILI 3

Regnvannsoppsamlingssystem i et mikrohus?

Når det gjelder regnvannsoppsamling, er dette en mulighet som kan diskuteres og avhenger av størrelsen på mobile hjem – vi anbefaler slike løsninger for større og bredere hytter som i våre modeller HEIMDAL eller ODIN. I slike tilfeller kan vi tilpasse en tank for opptil 200 liter regnvann.

 
Mobilitet og frihet

Som navnet antyder, er hovedfordelen deres mobilitet. Husene kan leveres med eller uten hjul. Mange av dem er bygget på tilhengere, noe som gjør dem enkle å flytte. For mange nordmenn, som setter pris på nærhet til naturen, er evnen til å endre hjemmets lokasjon avhengig av årstiden en uvurderlig fordel. De fleste av våre mobile hus er bygget på de praktiske LIFT&GO hengerne, som gir funksjonalitet og sikkerhet. Dette gjør det enkelt å flytte ditt hus, og prisen på hengeren er inkludert i prisen.

Når du reserverer 2-3 mikrohus, er det mulig å ta bare én henger og spare flere tusen kroner!

Kostnadsbesparelse i mobilhjem

Kostnaden for å kjøpe et tradisjonelt hjem i Norge kan være høy. Mikrohus i Norge tilbyr et mer økonomisk overkommelig alternativ, både med tanke på innledende kostnader og løpende vedlikeholdskostnader.

Prisene for et slikt mobile hjem varierer fra 700.000 til 1.500.000 kroner avhengig av størrelse og utførelseskvalitet. Mange unge mennesker søker nå etter nye boligløsninger – noen kjøper båter de bor på hele året, mens andre investerer i mobile hus som kan tjene som bolig, kontor, og som enkelt kan konverteres til et utleiehjem for sommer- eller vintersesongen.

En attraktiv løsning er å bygge en mobil sauna ved siden av huset.

 

Fremtidsrettet livsstil

De små husene er vanligvis mindre enn standard hus, noe som oppmuntrer beboere til å ta en minimalistisk tilnærming og begrense eiendelene sine til det absolutt nødvendige. Selv om konseptet med å leve i et mikrohus kan virke nytt, har denne livsstilen røtter som går tiår tilbake. I dag, som svar på stigende eiendomspriser og økende miljøbevissthet, blir mobilhjem sett på ikke bare som en økonomisk og praktisk løsning, men også som et bevisst livsstilsvalg som fremmer enkelhet, nære nabolagsforhold og større harmoni med naturen.

Juridiske reguleringer og regler for eierskap

Selv om populariteten til mikrohus øker i Norge, kan regelverket knyttet til etableringen være komplekst og variabelt. Det er viktig å sjekke lokale bygningsforskrifter hvert år, som kan variere fra kommune til kommune. Dette er et viktig aspekt før man leter etter det ideelle mikrohus i Norge.

 

Mer om regelverket i Norge: Mikrohus som helårsbolig – Direktoratet for byggkvalitet (dibk.no)

Mikrohus plan HEIMDAL på 30m²

Termisk isolasjon

I Norge, på grunn av det kalde klimaet, er det viktig at hus er godt isolert. For noen tiny homes kan dette være en utfordring, spesielt hvis de er designet med tanke på mildere klimaer. I skandinaviske land kan vi imidlertid ikke tillate at det er kaldt inne i husene! Derfor har vi implementert et system med flere isolerende lag som krysser hverandre, slik at vi oppnår en termoseffekt. Hvert av våre hus er utstyrt med en varmepumpe, og på forespørsel kan vi integrere enten en elektrisk peis eller en tradisjonell peis. I tillegg kan vi også tilby oppvarming av hjemmet gjennom varmekabler eller gassoppvarming. Husk at til tross for visse begrensninger, representerer mikrohus i Norge en innovativ og spennende boligløsning som kan endre måten vi tenker på når det gjelder å organisere vårt boareal. Beslutningen om å kjøpe ditt mikrohus bør være godt gjennomtenkt, med tanke på både personlige preferanser og lokale reguleringer.

 

Vi er tilgjengelige for deg fra mandag til fredag i vårt kontor i Oslo og tilbyr støtte gjennom hele prosessen. Du kan også fylle ut vårt kontaktskjema på nettsiden, og våre spesialister vil avtale et tidspunkt for en telefonsamtale eller et digital møte.

Cokie Accept